Shkaku i përleshjes së këtyre arushave (Foto)

Nuk u pëlqen të ndajnë ushqimin me të tjerët. Arinjtë nuk ushqimin e duan veç për vete, madje edhe me llojin e vetë janë gati të luftojnë për ta mbroj

Nuk u pëlqen të ndajnë ushqimin me të tjerët. Arinjtë nuk ushqimin e duan veç për vete, madje edhe me llojin e vetë janë gati të luftojnë për ta mbrojtur këtë ‘parim’.

Një skenë e tillë është filmuar nga fotografi i natyrës, Giuseppe D’Amico në Rusi.

Fotot e tij shfaqin dy arinj që ndeshen për kontrollin e rrjedhës së një lumi, ku që të dy kishin zbritur për të peshkuar.

‘Beteja zgjati rreth 5 minuta dhe në fund nuk pati asnjë fitues. Arinjtë u ndanë dhe njëri vijoi të kërkojë për salmon në grykëderdhjen e lumit, ndërsa tjetri u rikthye në pyll’, thotë D’Amico.

Fotot janë shkrepur në Parkun e Liqenit Kurile, i njohur si një ndër liqenet më të pasura në botë me salmon.

Arushat 1

Arushat 2

Arushat 3

Arushaa

Arushaaa

COMMENTS