Pamukkale, parajsa e Turqisë (Foto & Video)

Gjendet në Denizli të Turqisë. Pamukkale njihet si 'Parajsa e Bardhë' dhe përfshin tarracat të cilat kanë një ngjyrë të bardhë për shkak të mineraleve

Gjendet në Denizli të Turqisë. Pamukkale njihet si ‘Parajsa e Bardhë’ dhe përfshin tarracat të cilat kanë një ngjyrë të bardhë për shkak të mineraleve të karbonit.

Pamukkale gjendet në rajonin e Egjeut dhe në luginën e Lumit Menderes që ka një klimë të butë, ndërsa është përfshirë në listën e Trashëgimisë Kulturore të UNESCO-s.

Pammukkale

Ky vend vizitohet çdo vit me interes të madh si nga turistët vendas ashtu edhe ata të huaj.

Krahas pamjes së mrekullueshme ajo i bën mirë edhe disa shqetësimeve të zemrës, reumatizmës dhe sëmundjeve të lëkurës.

Pammukkalee

COMMENTS