Kerry: Turqia mund të mbetet jashtë NATO-s nëse kthen dënimin me vdekje

Sekretari Shtetit amerikan, John Kerry ka paralajmëruar Turqinë se mund ta humbasë anëtarësimin në aleancën ushtarake të NATO-s nëse dështon për të mb

Sekretari Shtetit amerikan, John Kerry ka paralajmëruar Turqinë se mund ta humbasë anëtarësimin në aleancën ushtarake të NATO-s nëse dështon për të mbështetur parimet e demokracisë pas grushtshtetit në tentativë.

Qeveria e Turqisë ka bërë thirrje për të mbështetur ‘rregull demokratik’ pas përpjekjes së grusht shtetit, gjendje kjo që ka alarmuar SHBA-në dhe Bashkimin Evropian, njofton Independent.

Ndërkohë, kryeministri turk ka thënë se Turqia mund të bëjë dënimin me vdekje për ushtarët e kapur të puçit.

COMMENTS