Unë jam Muharrem Kose!

Nga Kastriot Myftaraj Koloneli Muharrem Kose është ideuesi dhe planifikuesi i përpjekjes për grusht shteti dje në Turqi. Kjo ishte një përpjekje e

Nga Kastriot Myftaraj

Koloneli Muharrem Kose është ideuesi dhe planifikuesi i përpjekjes për grusht shteti dje në Turqi. Kjo ishte një përpjekje e një grushti burrash trima në Ushtrinë Turke për të mbrojtur parimin themeltar mbi të cilin u ngrit republika turke nga Ataturku, Laicizmin/Shekullarizmin, pra ndarjen e fesë nga shteti.

Kur shikon ngjarjen në paskqyrje, të krijohet përshtypja se ata që bënë këtë përpjekje për grusht shteti ishin naivë dhe idiotë.

Por e vërteta është ndryshe. Grushti i shtetit në Turqi dështoi dhe duket një si përpjekje amatore, qesharake edhe për standardet afrikane të grushtit të shtetit, sepse drejtuesit e tij u tradhtuan nga SHBA.

Kolonelët që bënë grushtin e shtetit e dinin mirë se Ushtria nuk do t’ i ndiqte masivisht nëse nuk dilte në televizion Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë që të shpallte grushtin e shtetit.

Në asnjë nga puçet e së shkuarës në Turqi, nuk ka ndodhur që Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të mos ketë qenë në krye të puçit.

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm, Gjenerali Hulusi Akar, nuk ishte pjesëmarrës në puç.
Por puçistët shpresonin se ai do të vihej në krye të puçit pasi të shikonte fillimin e tij të mbarë, dhe amerikanët t’ i thoshin se e mbështesnin puçin.

Sipas planit, puçistët duhet të arrinin ta merrnin peng Gjeneralin Akar dhe pastaj ambasadori amerikan në Turqi, John Bass duhet të shkonte dhe të takohej me të për ta bindur që të vihej në krye të puçit.

Të gjithë puçet e suksesshem ne Turqi në të kaluarën janë bërë me mbështetje amerikane.
Puçistët qëllimisht shpallën me anë të televiziont shtetëror një deklaratë të parë ku nuk përmendej emri i kryetarit të tyre. Sepse prisnin që ambasadori amerikan të bindte Gjeneralin Akar që të vihej në krye të puçit dhe t’ i bënte thirrje Ushtrisë që të bashkohej me puçistët.

Plani i puçistëve u zbatua sa i përket anës turke. Puçistët morën televizionin shtetëror, selinë e Shtabit të Përgjithshëm, rrëmbyen Gjeneralin Akar.
Por plani nuk u zbatua sa i përket anës amerikane. Ambasadori amerikan Bass nuk iu përmbajt premtimit të tij se do të shkonte të takonte Gjeneralin Akar dhe ta bindte të vihej në krye të puçit.

Puçistët turq u tradhtuan nga SHBA njëjtë si kubanët antikomunistë që zbarkuan në Kubë në 1961.

Në Turqi dje ndodhën dy grushte shteti.
Njëri ishte grushti ndaj shtetit islamik, në çfarë e ka shndërruar Erdogan Turqinë.
Tjetri ishte grushti i shtetit islamik ndaj forcave laike që u përpoqën të mbrojnë parimin themeltar të republikës turke, laicizmin.

Erdogan bëri thirrje për Xhihad dhe turmat e militantëve islamikë mbushën rrugët e Turqisë, duke bërtitur Allahu Akhbar!

E gjithë bota pa barbarinë e organizuar politike islamike në veprim, me thirrjet e e imamëve nga megafonët e minareve të xhamive, që besimtarët e tyre të dilnin në rrugë duke iu përgjigjur thirrjes së Erdogan.

Barbaria e organizuar islamike politike u mobilizua nga të 50 mijë xhamitë e Turqisë. Ky është shteti-xhami i Erdoganit, shteti islamik turk. Para tij ISIS është një organizatë primitive.

Të tradhtuar, heronjtë mbrojtës të laicizmit, pra të qytetërimit në Turqi, ushtarakët puçistë u bënë pre e turmave të islamikëve që bërtisnin “Allahu Akhbar”.
Heronjtë mbrojtës të qytetërimit laik në Turqi, ushtarakët puçistë u dhunuan, u tërhoqën zvarrë nga turmat e barbarëve islamikë.

Në Turqi dje barbaria islamike triumfoi mbi qytetërimin laik.
Turqia e Ataturkut vdiq përfundimisht dje.

15 korriku ishte dita më poshtëruese në historinë e NATO-s, pasi në një vend të madh të NATO-s, forcat e barbarisë triumfuan mbi forcat e qytetërimit. Njerëzit që u ngritën në mbrojtje të qytetërimit, në emër të parimeve të NATO-s, ushtarakët puçistë u dhunuan, u poshtëruan dhe sot gjendën në burgje se kriminelë dhe terroristë.

Ajo që ndodhi dje në Turqi duhet të bëhet mësim për ne në Shqipëri.

Nuk duhet lejuar as cënimi më i vogël i Laicizmit, parimit themeltar të shtetit tonë.
Sepse cënimi më i vogël i Laicizmit është si ajo e çara e vogël në një digë që pastaj zgjerohet nga presioni i ujërave dhe shkakton shpërbërjen e digës.

Laicizmi është cënuar shumë dhe rëndë vitet e fundit në Shqipëri. Sa për të përmendur vetëm disa raste:
Nga minaret e xhamive të Shqipërisë thirret me megafonë ezani në arabisht. Ne e paë qartë dje rolin e megafonëve të minareve në një aksion islamik.

Kryeministri Rama ka thënë se do të futet mësimi i fesë në shkolla, thënie të cilën e ka ndryshuar pas reagimeve negative, duke folur për mësimin e kulturës fetare. Por sa i përket laicizmit është e njëjta gjë, cënim i tij.

Erdogan, gjatë vizitës së tij zyrtare në Shqipëri, në 2015, mori pjesë në një ceremoni fetare zyrtare (të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë) në Prezë, ku një vajzë shqiptare, me veshje islamike, nxënëse e një medreseje, recitoi një poezi për dëshmorët osmanë që kanë dhënë jetën në luftën e shenjtë islamike (Xhihad).

Megjithëse qyteti i Tiranës ka 40 xhami dhe në qendër të Tiranës ka dy xhami, në qendër të qytetit të Tiranës po ndërtohet një xhami tjetër e madhe, një përbindësh islamik prej betoni me katër minare. Qëllimi është që Tirana të marrë pamjen e një qyteti islamik.

Shteti shqiptar, i cili ka detyrimin të mbrojë parimin e tij themeltar Laicizmin ka hequr dorë nga kjo gjë nën ndikimin e Kryeministrit Rama, njeriu i cili në janar deklaroi në emisionin e Ermal Mamaqit se kur ishte emigrant në Paris në vitet nëntëdhjetë, vetëparaqitej si musliman boshnjak, i veshur si arab.

Nëse pushtetarët që kanë për detyrë ta mbrojnë Laicizmin nuk e bëjnë këtë, madje ndikojnë që të shkelet ky parim themeltar shtetëror, janë shqiptarët e përgjegjshëm që kanë të drejtë dhe detyrim ta mbrojnë Laicizmin.

Kjo është çështje e cdo shqiptari që nuk është praktikues islamik, sepse cënimi i Laicizmit do të çojë herët a vonë në instalimin e një regjimi islamik në Shqipëri, gjë të cilën do ta vuajnë të gjithë shqiptarët përvec atyre që besojnë se shteti duhet të bazohet mbi ligjin kuranor.

Do t’ i shfarosim si insekte ata që cënojnë Laicizmin!

Lavdi heronjvë ushtarakë laikë turq që u ngritën në mbrojte të qytetërimit kundër barbarisë islamike! Në nderim të tyre them me krenari: Unë jam Muharrem Kose.

Poshtë pederastët sorosianë të Departamentit të Shtetit dhe të Shtëpisë së Bardhë që tradhtuan heronjtë turq të 15 korrikut!

Nëse do të vdesin edhe disa prej tyre në luftën për mbrojtjen e Laicizmit në Shqipëri, aq më mirë! Ata janë turpi i SHBA.

COMMENTS