Shpella më e thellë nënujore në glob (Foto)

Ajo gjendet në Detin e Kinës Jugore dhe besohet të jetë shpella më e thellë nënujore në botë. Të paktën kështu thonë studiuesit nga Kina. Shpella n

Ajo gjendet në Detin e Kinës Jugore dhe besohet të jetë shpella më e thellë nënujore në botë. Të paktën kështu thonë studiuesit nga Kina.

Shpella nënujore e quajtur ‘Gropa e dragoit’, sipas studiuesve kë një thellësi pak më shumë se 300 metra, gati sa rrokaqielli ‘The Shard’ në Londër.

Shpella më e thellë nënujore mendohej se ishte në Bahamas, para zbulimit më të fundit të studiuesve kinezë të shpellës gëlqerore. ‘Blue Hole’ në Bahamas ka një thellësi prej 202 metrash.

Shpella 4

Shpella 3

Shpella 2

Shpella 1

COMMENTS