Ndërron jetë kitaristi i Elvis Presley, Scotty Moore

Në moshën 84 vjeçare ka vdekur mbrëmë kitaristi pioner i muzikës rok, Scotty Moore, i njohur më shumë si pjesëtar i grupit që e udhëhiqte Elvis Presel

Në moshën 84 vjeçare ka vdekur mbrëmë kitaristi pioner i muzikës rok, Scotty Moore, i njohur më shumë si pjesëtar i grupit që e udhëhiqte Elvis Presely, raporton Reuters.

Moore, i cili i ka rënë kitares edhe në hitin e Presley, ‘That’s all right’ por edhe në këngët po aq të njohura si ‘Heartbreak Hotel’ dhe ‘Hound Dog’ ka vdekur në Nashville, disa muaj pasi është ankuar për probleme shëndetësore.

Scotty Moore Ballina

Ai mbahet mend për kontributin që i dha Elvisit në riformësimin e muzikës së tij që më pas u quajt ‘Rock ‘n’ Roll’, e që frymëzoi gjenerata të tëra kitaristësh.

Elvisi Scotty

COMMENTS