Tenori nga Kosova, fitues i çmimit të tretë në garën botërore të operës (Foto)

Në mesin e shumë pjesëmarrësve nga e gjithë bota, tenori Ramë Lahaj, pasi kaloi deri në fazën finale të garës 'Operalia', arriti të fitoj çmimin e tre

Në mesin e shumë pjesëmarrësve nga e gjithë bota, tenori Ramë Lahaj, pasi kaloi deri në fazën finale të garës ‘Operalia’, arriti të fitoj çmimin e tretë për meshkuj.

Nata finale e kësaj gare që mbahet nga viti 1993 dhe ku marrin pjesë artistë të rinj, u mbajt mbrëmë, ku edhe u shpërndanë çmimet.

‘Operalia’ është një garë tashmë tradicionale e operës, ndërsa këtë vit u mbajt në Guadalajara, Meksikë.

Lista e fituesve:

Çmimet e publikut:
Male: South Korea Keonwoo Kim, tenor.
Female: Russia Elena Stikhina, soprano

Çmimi i parë:
Female: Elsa Dreisig, soprano France
Male: Keonwoo Kim, tenor, South Korea

Çmimi i dytë:
Female: Marina Costa-Jackson, soprano, Italy / United States
Male: Bogdan Volkov, Tenor Russia

Çmimi i tretë:
Female: Olga Kulchynska, soprano
Male: Ramë Lahaj, tenor Kosovo

opera 3

opera 1

COMMENTS