Shtëpitë mbi liqen në Bokodi (Foto & Video)

Bokod dhe Oroszlany janë dy qytete që gjenden rreth 80 km në perendim të Budapestit. Ato gjenden fare pranë liqenit Bokodi në Hungari. Lagje të ter

Bokod dhe Oroszlany janë dy qytete që gjenden rreth 80 km në perendim të Budapestit. Ato gjenden fare pranë liqenit Bokodi në Hungari.

Lagje të tera të kësaj zonë janë të ndërtuara mbi liqen i cili nuk ngrin asnjëherë duke e bërë një mundësi perfekte për peshkatarët të cilët mund të peshkojnë nga dritarja e dhomës së tyre.

oroszlany-3

Këtë lagje të ndërtuara mbi ujë janë një atraksion i preferuar turistik për shkak të veçantisë që ato kanë.

Ky liqen u bë i popullarizuar në botë gjatë vitit 2014, kur ueb-faqja e kërkimit, Bing, e vendosi një imazh të tij në sfond që u pa nga miliona njerëz anëmbanë botës.

oroszlany-2

Po ashtu, po të njëjtin vit, ky liqen u pasqyrua edhe në spotin e përfaqësuesit të Hungarisë në ‘Eurovision’.

COMMENTS