Prishtinë, Marsh protestues – kërkesë ambasadës franceze për lirimin e Haradinajt

Me moton 'Ramush Haradinaj është Kosova', sot në Prishtinë është mbajtur një marsh protestues paqësor. Ndryshe, qytetarë të shumtë kanë marrë pjes

Me moton ‘Ramush Haradinaj është Kosova’, sot në Prishtinë është mbajtur një marsh protestues paqësor.

Ndryshe, qytetarë të shumtë kanë marrë pjesë në marshin protestues ku po kërkohet lirimi i liderit të AAK-së, Ramush Haradinaj i cili të mërkurën u arrestua në Francë në bazë të një urdhër arresti ndërkombëtar të lëshuar nga Serbia në vitin 2004.

Protestuesit kanë marshuar nga qendra e Prishtinës deri te Ambasada franceze, ku më pas janë shpërndarë të qetë.

Nënkryetari i AAK-së, Aridan Gjini gjatë marshit protestues i ka dorëzuar Ambasadës franceze kërkesën për lirimin e Haradinajt.

Qytetarë të shumtë, organizata të veteranëve të luftës nga ish-Ushtria Çlirimtare e Kosovës dhe përfaqësues të partive politike, kryesisht opozitare, i janë përgjigjur ftesës së Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, duke kërkuar nga drejtësia franceze lirimin e menjëhershëm të Haradinajt.

COMMENTS