Peshkatari dorëzon perlën që kushton 100 milionë dollarë (Video)

Kjo perlë gjigante, e cila u dorëzua nga një peshkatar, mund të jetë më e madhja e zbuluar ndonjëherë në botë dhe pesë herë më e gjatë se rekordi i më

Kjo perlë gjigante, e cila u dorëzua nga një peshkatar, mund të jetë më e madhja e zbuluar ndonjëherë në botë dhe pesë herë më e gjatë se rekordi i mëparshëm.

Peshkatari, i cili nuk është identifikuar, e gjeti perlën e çmuar 34 kilogramë 10 vite më parë në det në brigjet e ishullit Palawan, në Filipinë.

Ai nuk e dinte potencialin e perlës që mund të arrinte vlerën e 100 milion dollarëve dhe e mbante atë si ‘hajmali me fat të mirë’ në shtëpinë e tij të lodhur prej druri.

Peshkatari e dorëzoi atë tek zyrtarët e turizmit lokal në Puerto Princesca i cili verifikoi se ai kishte gjetur një perlë të madhe me një vlerë të madhe.

COMMENTS