Ma s’pari, as fizionomia nuk të duket më si e shqiptarit!

Nga Kimete Berisha            Ke arrit me ndryshu edhe ashtin, dhe me ba veten m'u duk si arab. E dyta, ti ishe injorant. E treta, Skënder

Kimete Berisha - Ballina

Nga Kimete Berisha

          

Ke arrit me ndryshu edhe ashtin, dhe me ba veten m’u duk si arab.
E dyta, ti ishe injorant.

E treta, Skënderbeun nuk mund ta vrisni për së vdekuri, pasi që nuk keni arritur ta vrisni për së gjalli;
E katërta, je i neveritshëm, në një sofër s’kisha mujt m’u ulë me ty;

E pesta, mirë ta ka ba Adriatik Kelmendi që ta ka tregu derën me dalë jashtë, por Adriatiku ka gabu shumë që të ka ftu në emision;

Po pse me t’dhënë ty rast me promovu idiotizma, ekstremizëm, primitivizëm, rrena e urrejtje, një njeri pa dijen dhe kulturën minimale për debat;

E gjashta, turqit nuk kanë pasur mbiemra deri në vitin 1934. Me reformat e Ataturkut u bë Ligji i Mbiemrave, ku turqit u detyruan ta gjejnë nga një mbiemër për vete, se deri atëherë turqit s’kanë pasur mbiemra, të gjithë për ‘mbiemër’ e kanë pasur shprehjen ‘ogllu’!

Prandaj, boll mos t’nin kush tuj thënë pallavra t’çajtoreve se si ‘mos të kishin qenë osmanlinjtë, shqiptarët sot do të quheshin millorada’.

Ti nuk po i njihke shqiptarët qysh të befasojnë kur nuk e pret hiç!
Dhe, e shtata, shikohu në pasqyre, dhe shihe veten se si tani je gati ta mashtrosh edhe antropologjinë.

COMMENTS