Kështu dukej jeta në alpet e Zvicrës 1 shekull më parë (Foto)

Kur flasim për alpet e Zvicrës, i imagjinojmë plot me skiatorë me kostume shumëngjyrëshe, teleferikë dhe turistë duke ngrënë çokollatë pas një dite të

Kur flasim për alpet e Zvicrës, i imagjinojmë plot me skiatorë me kostume shumëngjyrëshe, teleferikë dhe turistë duke ngrënë çokollatë pas një dite të lodhshme e duke u marrë me sport.

Por, nuk ka qenë aspak kështu në fillim të shekullit XX.

Bjeshkët ishin pak të zbuluara nga njerëzit, siç shihet nga fotot e mëposhtme, që janë bërë një shekull më parë.

Fotot e mëposhtme bardhë e zi janë ngjyrosur artificialisht, dhe mahnisin me pamjet e tyre.

keshtu-dukej-jeta-ne-alpet-e-zvicres-1-shekull-me-pare-1

keshtu-dukej-jeta-ne-alpet-e-zvicres-1-shekull-me-pare-2

keshtu-dukej-jeta-ne-alpet-e-zvicres-1-shekull-me-pare-3

keshtu-dukej-jeta-ne-alpet-e-zvicres-1-shekull-me-pare-4

keshtu-dukej-jeta-ne-alpet-e-zvicres-1-shekull-me-pare-5

keshtu-dukej-jeta-ne-alpet-e-zvicres-1-shekull-me-pare-6

keshtu-dukej-jeta-ne-alpet-e-zvicres-1-shekull-me-pare-7

keshtu-dukej-jeta-ne-alpet-e-zvicres-1-shekull-me-pare-8

keshtu-dukej-jeta-ne-alpet-e-zvicres-1-shekull-me-pare-9

keshtu-dukej-jeta-ne-alpet-e-zvicres-1-shekull-me-pare-10

COMMENTS