20 këngët që të ngelin në kokë

'University of St Andrews' ka renditur 20 këngët që mbesin në mendje. Universiteti 'San Andrews' në Britani ka realizuar së fundmi një studim për t

‘University of St Andrews’ ka renditur 20 këngët që mbesin në mendje.

Universiteti ‘San Andrews’ në Britani ka realizuar së fundmi një studim për të gjetur këngët më ‘catchy’ ose ato që mbesin më së shumti në veshin e dëgjuesve nëpër botë.

Një këngë nuk mjafton ta ketë një tekst të mirë, por edhe një melodi që është e kapshme për veshin në çdo stinë e që i mbijeton sezoneve muzikore. Me këto këngë poshtë, sipas këtij studimi, njerëzit në botë janë të obsesionuar.

Janë 5 elemente për të analizuar një këngë e për ta parë nëse është këngë pas së cilës nuk mund të mjaftohesh: përceptimi se si muzikanti është ndjerë gjatë realizimit të këngës, melodia e këngës, befasitë gjatë këngës, fuqia e melodisë si dhe ritmi i këngës.

‘We Will Rock You’ nga Queen është definitivisht në pozitën e parë. Grupi Queen ka më së shumti këngë në këtë top 20.

2. Pharrell Williams – Happy
3. Queen – We are the champions
4. The Proclaimers – I’m gonna ve (500 Miles)
5. The Village People – YMCA
6. Queen – Bohemian Rhapsody
7. Europe – The Final Countdown
8. Bon Jovi – Livin’ on a prayer
9. James Pierpoint – Jingle Bells
10. Baha Men – Who let the dogs out?
11. Psy – Gangnam Style
12. Rick Astley – Never gonna give you up
13. Journey – Don’t stop believin
14. Mark Ronson – Uptown Funk
15. Taylor Swift – Shake it off
16. Michael Jackson – Beat it
17. Kaiser Chiefs – Ruby
18. The Rocky Horror Show * The Timewarp
19. Meghan Trainor – All about the bass
20. Culture Club – Karma Chameleon

COMMENTS