10 çmenduritë e botës! (Foto)

  1. Kështjella më e madhe në botë me letra bixhozi. Bëhet fjalë për një imitacion të tre hoteleve të Macaos në Kinë, Venetiana, Sands dhe Pla

 

1. Kështjella më e madhe në botë me letra bixhozi. Bëhet fjalë për një imitacion të tre hoteleve të Macaos në Kinë, Venetiana, Sands dhe Plaza. Në vitin 2010 amerikani Brian Berg e ndërtoi atë për 44 ditë duke përdorur 218.792 letra.

cmenduri-1

2. Pica më e madhe në botë është përgatitur ne vitin 2012 në Romë. Ajo e ka diametrin 40 metra dhe për përgatitjen e saj janë dashur 4000 kilogramë domate, 4000 kg. mozarela, 190 litra vaj, 675 kg. margarinë, 250 kg. kripë, 100 kg. rukola, 125 kg. parmixhano rexhano, 25 kg. aceton balsamik. Llogariteni sa ka peshuar!

cmenduri-2

3. Topi më i madh në botë për diskoteka. Ka një diametër dhjetë metra dhe është përdorur vetëm një herë në një diskotekë në Moskë në prill të vitit 2012.

cmenduri-3

4. Zyrat më të mëdha të botës janë ato të kompanisë së ndërtimit të avionëve Boeing. Ambientet e zyrave shtrihen në një sipërfaqe prej 400 km. katror.

cmenduri-4

5. Pishina më e madhe në botë. Në fakt duket si një liqen, por është veçse një pishinë me gjatësi gati 1 km dhe në disa vende arrin thellësinë e 32 metrave. Ndodhet ne Kili.

cmenduri-5

6. Ujëvara e Niagarës. Në këtë rajon, ujëvara më e lartë është ajo me emrin Inga, aty ku lumi Kongo pëson një rënie prej 96 metrash dhe ku sasia e ujit arrin deri ne 42.476 metra në sekondë.

cmenduri-6

7. Sekuoja Gjigante. Quhet General Sherman dhe është e lartt 83 metra me një diametër prej 7.62 metrash. Mendohet se është nga 2300-2700 vjet e lashtt dhe gjendet nt Sequoia National Park, nt Kaliforni.

cmenduri-7

8. Sëpata më lartë në botë. Ndodhet në Nackawic, në Kanada, është 15 metra e lartë dhe peshon 55 Ton.

cmenduri-8

9. Shpella Son Doong, në Vietnam. Mendohet se është shpella më e madhe në botë. Ndodhet në parkun kombëtar të Phong Nha-Ke-Bang dhe është e gjatë 9 km dhe 152 metra e thellë.

cmenduri-9

10. Çokollata më e madhe në botë. Është përgatitur në vitin 2011 në Britani dhe peshonte 5.792 kg. Sigurisht që nuk është më, pasi ishte kaq shumë e mirë sa e gjitha është ngrënë.

cmenduri-10

COMMENTS