Inspiruese, humb bilionat për humanizëm! (VIDEO)

Kjo eshte gruaja e pare ne historine njerezore, qe ka humbur statusin e bilioneres. Ju mund ta njihni si J.K. Rowling, autorja e librave te famshem

Kjo eshte gruaja e pare ne historine njerezore, qe ka humbur statusin e bilioneres. Ju mund ta njihni si J.K. Rowling, autorja e librave te famshem ‘Harry Poter’.

Ajo humbi statusin e Bilioneres nga lista e Forbes, per arsye humanitare. Edhepse iu kane dashur shume vite, mund e kreativitet per te shkruar librat qe e renditen ate si nje nga femrat me te pasura ne bote dikur, autorja eshte me se e kenaqur qe te ndihmoje ata qe jane ne nevoje.

Joanne Rowling, autorja e librave me te famshem per femije thote se: Secili ka nje pergjegjesi morale kur te jepet me shume se qe ke nevoje.

Nena e 3 femijeve, anglezja tani 51 vjecare, pas publikimit te pjeses se fundit te Harry poter ne vitin 2007, libra per femije keta qe mbajne rekordet si me te shiturit ne histori, vazhdoi te shkruaj dhe te botoje edhe libra per te rritur nen emrin Robert Galbraith, shkroi skrenare per filma madje u be edhe producente e disave.

Ne vitin 2004 ajo ishte renditur si femra e pare bilionere me pasuri ne amerike si autore, edhe pse vjen nga Britania, ndersa ne vitin 2012 ‘Forbes’ e largoi nga lista pasiqe Rowling kishe dhene donacione humanitare qe arrinin vleren 160 milione dollare, dhe paguante taksa te medha ne Britani.

COMMENTS