Zvogëlimi i numrit të duhanpirësve ulë sulmet në tru

Gjakderdhja që shkakton goditjet më të rënda në tru ka shënuar rënie të madhe prej vitit 1998, raporton Reuters. Sipas të dhënave të një studimi të

Gjakderdhja që shkakton goditjet më të rënda në tru ka shënuar rënie të madhe prej vitit 1998, raporton Reuters.

Sipas të dhënave të një studimi të publikuar në Finlandë, kjo sipas të gjitha gjasave ka ndodhur si rezultat i rënies së numrit të duhanpirësve.

Vetëm në SHBA për shembull, sipas të njëjtit studim, gjakderdhja në hapësirën në mes të trurit dhe cipës së hollë që e mbulon atë, e njohur si ‘hemorragji subarakinoidale’ ndikon tek më pak se 200 mijë njerëz në SHBA për çdo vit.

Kjo për SHBA-të përbënë rreth 10% të të gjitha sulmeve në tru.

COMMENTS