Zbulohet një qytet i lashtë në Egjipt! (Foto)

Arkeologët në Egjipt kanë zbuluar një qytet që ka ekzistuar më shumë se 5000 vjet më parë, i cili duket se ka ende shtëpitë, mjetet, qeramikat dhe var

Arkeologët në Egjipt kanë zbuluar një qytet që ka ekzistuar më shumë se 5000 vjet më parë, i cili duket se ka ende shtëpitë, mjetet, qeramikat dhe varrezave në brendësi të hapësirave të tij.

Besohet se qyteti kishte ne brendësi shtëpitë e zyrtarëve më të rëndësishëm dhe se kishte lulëzuar gjatë fillimit të epokës se kohëve të lashta egjiptiane, dhe se mund të jetë një nxitje për industrinë e turizmit në Egjiptit, që ka qenë në apati që kur presidenti Hosni Mubarak u rrëzua në vitin 2011.
Ai shtrihet nga lumi Nil, deri në afërsi të tempullit të Abidosit.

egjipt1

egjipt2

COMMENTS