Veç me video – Facebooku i së ardhmes

'E ardhmja do të jetë vetëm video'. Ky është parashikimi që bën Nicola Mendelsohn, menaxheri i Facebookut për Evropë, Lindje të Mesme dhe Afrikë. S

‘E ardhmja do të jetë vetëm video’. Ky është parashikimi që bën Nicola Mendelsohn, menaxheri i Facebookut për Evropë, Lindje të Mesme dhe Afrikë.

Sipas tij, përdorimi i tekstit të shkruar është në rënie dhe në vitet e ardhshme komunikimet në murin e faqes, do të jetën kryesisht nëpërmjet videove.

‘Nëse do të bëja një bast, do ta vija tek video’, thotë ai. ‘Ato janë mënyra më e mirë për të treguar një histori, sepse japin shumë informacion në pak kohë’.

Vetëm në vitin që kaloi parja e videove në rrjetin social kanë patur një rritje, duke arritur shifrën në 100 milionë orë në ditë, kryesisht nga telefonat celularë.

Kjo rritje i detyrohet dhe funksionit ‘Live’ që është hedhur në treg në 2015, për të transmetuar video në kohë reale.

COMMENTS