Tortë Pjeshkë

Përbërësit: 4 vezë 4 filgjana sheqer 4 filgjana vaj 1 pluhur paste 1 vanillë sheqer lëng kokos miell Përgatitja: 4 ve, 4 filgjana s

Përbërësit:

4 vezë
4 filgjana sheqer
4 filgjana vaj
1 pluhur paste
1 vanillë sheqer
lëng
kokos
miell

Përgatitja:

4 ve, 4 filgjana sheqer, 4 filgjana vaj, 1 pecivë dhe 1 vanillë i përzieni mirë deri sa masa të bëhet homogjene.
Përzierjen e ulë në miell sikurse për brum të bukëve, derisa të trashet brumi mirë e që nuk ngjitet në duar.

Me brumin e pergatitur formoni gogla të vogla të cilat i pjekni.
Pasi të piqen me lugë i gërryeni në mes. Në hapsirën e gërryer vendosni reçel ndërsa i ngjitni me njëra-tjetrën.

Pasi që t’i ngjitni, në një enë vendosim lëng sipas dëshirës. I zhytim pjeshkat në lëng dhe i heqim.

Nga pjesa që mbetet pasi të gërryhen pjeshkat, i shtohet kokos dhe menjëherë pasi të nxjerret pjeshka nga lëngu, bëhet me këtë përzierje.

Torte Pjeshke

COMMENTS