Si ndikon birra pas ushtrimeve fizike?

Konsumimi modest i birrës ndihmon në mirëmbajtjen e niveleve të larta të glukozës në gjak dhe zvogëlon përgjigjen hormonale ndaj stresit fizik kanë zb

Konsumimi modest i birrës ndihmon në mirëmbajtjen e niveleve të larta të glukozës në gjak dhe zvogëlon përgjigjen hormonale ndaj stresit fizik kanë zbuluar profesorë nga Universiteti i Granadas. Që të dyja këto janë thelbësore për riparimin efikas të muskujve.

‘Një birrë e konsumuar pas ushtrimeve fizike që përfshinë temperatura të larta të trupit dhe shumë djersë, gjithashtu i ndihmon trupit t’i riparojë nivelet e lagështisë, njëjtë sikurse uji’, thotë Manuel Castillo Garzon, profesor i universitetit.

Kjo mund të jetë edhe për shkak se birra përmban ujë, e uji është i domosdoshëm për riparimin e muskujve dhe mirëmbajtjen e shëndetit të mirë.

Sidoqoftë, mos harroni që vetëm konsumimi modest i ndihmon trupit, e jo konsumimi i tepërt!

COMMENTS