Pse pikërisht ‘Deti i Kuq’?

Deti i kuq, është pjesë e Oqeanit Indian dhe shtrihet ndërmjet Afrikës dhe Azisë, njerëzit e parë që kanë eksploruar ishin egjiptianët e lashtë, pasi

Deti i kuq, është pjesë e Oqeanit Indian dhe shtrihet ndërmjet Afrikës dhe Azisë, njerëzit e parë që kanë eksploruar ishin egjiptianët e lashtë, pasi që ishin në kërkim të rrugës tregtare për në jug.

Ndoshta keni menduar pse Deti i kuq ka pikërisht këtë emer, ekziston një teori e cila thotë se Deti i kuq ka marrë këtë emer nga algat që rriten nën ujë, të cilat ia kanë dhënë ngjyrën e tij të veçantë, ndërsa disa të tjerë kanë thënë se në gjuhët e lashta, ngjyra e zezë, e kuqe, jeshile, dhe e bardhë iu janë referuar Veriut, Jugut, Lindjes dhe Perendimit.

COMMENTS