Pas 16 vjetësh i jep fund grevës së urisë (Video)

E njohur si 'Zonja e çeliktë e Manipurit', Irom Sharmila nga India, pas plotë 16 vjetësh i ka dhënë fund grevës së urisë, njofton 'Sky News'. Ajo e

E njohur si ‘Zonja e çeliktë e Manipurit’, Irom Sharmila nga India, pas plotë 16 vjetësh i ka dhënë fund grevës së urisë, njofton ‘Sky News’.

Ajo e pati nisur grevën për shkak të një ligji kontrovers që fuqizon shumë ushtrinë e Indisë.

Pasi ajo kishte refuzuar ushqimin dhe ujin gjithë kohën, ajo mbeti e gjallë duke e detyruar të marrë ushqim përmes një gypthi që ia vendosën në hundë.

Grevën e nisi në nëntor të vitit 2000, kur pa vrasjen e një grupi civilësh. Ata i vranë forcat parlamentare.

Ligji kundër të cilit po luftonte ajo ua bënte të mundur forcave të sigurisë që të arrestojnë civilë pa urdhër arresti dhe që të përdorin gjithë forcën e mundshme në shtetin e Indisë, Manipur.

COMMENTS