Një aeroplan supersonik si ky (Foto)

Vetëm 3 orë i duhet të fluturojë nga aeroporti i Londrës deri në aeroportin John Kennedy në SHBA. Komforti në të nuk do të jetë i pakët, por luksoz

Vetëm 3 orë i duhet të fluturojë nga aeroporti i Londrës deri në aeroportin John Kennedy në SHBA.

Komforti në të nuk do të jetë i pakët, por luksoz nëse udhëtoni në klasin e parë.

‘Skifteri i Shpejë’ që duket si anije hapësinore, është një avion i së ardhmes që do të nxjerrë në pension avionin Supersonic Concorde të vitit 2013, ndërsa arrin shpejtësinë deri në 3680 kilometra për orë.

Megjithatë ende nuk janë ndërtuar prototipa të këtij avioni, dhe dizajni i tij ‘jeton’ për momentin vetëm në imagjinatën e krijuesit spanjoll Oscar Vinals.

‘Skifteri i Shpejtë’ mendohet të mbajë 250 pasagjerë dhe është 39 metra më i gjatë se sa Concorde, me një hapje krahësh dy herë më të gjerë.
Avioni supersonik 1

Avioni supersonik 2

Avioni supersonik 3

COMMENTS