Ndizeni një gjethe Dafine në shtëpi dhe shikoni se çfarë do të ndodhë brenda vetëm 10 minutash (Video)

Gjethe dafine keni me siguri në shtëpi, mirëpo nuk jeni të sigurt që mund të përdoret edhe kështu. Edhe pse tani e përdorim kryesisht si mëlmesë, n

Gjethe dafine keni me siguri në shtëpi, mirëpo nuk jeni të sigurt që mund të përdoret edhe kështu.

Edhe pse tani e përdorim kryesisht si mëlmesë, na janë të njohura edhe cilësitë shëruese të fletës dhe piklave të e dafinës, ndërkaq substancat kryesore aktive janë pineni dhe cineoli, si edhe vajrat eterikë të cilat na bëjnë të ndihemi të relaksuar psikikisht.

Përkundër dobive nga gjethet e dafinës, janë të paktë ata që dinë se gjethet e dafinës mesdhetare, që janë të gjelbra gjatë tërë vitit, mund të përdoren edhe për gjëra të tjera, pos për përgatitjen e ushqimi

Të gjitha fshehtësitë e gjethes së dafinës

Nxitë humor të mirë; rregullon tretjen; zvogëlon rrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare; trajton kollën.

Gjethja e dafinës përdoret shpesh në kozmetikë. Ajo u shtohet kremrave, losioneve dhe shampove për flokët e yndyrshme, si dhe stimulon rritjen e tyre.

COMMENTS