Makina elektrike rekord i ri

Një makinë elektrike e ndërtuar nga një grup studentësh zviceranë theu rekordin botëror të shpejtësisë. Mjetit që merr energji nga një bateri që mbus

Një makinë elektrike e ndërtuar nga një grup studentësh zviceranë theu rekordin botëror të shpejtësisë.
Mjetit që merr energji nga një bateri që mbushet, iu deshën 1 mijë e 513 sekonda për të kapur shpejtësinë e 100 kilometrave për orë.

Deri më tani, asnjë automjet elektrik nuk ia ka dalë mbanë që të kapë këtë shpejtësi në më pak kohë.
Rekordi mbahej nga një makinë e ndërtuar nga Universiteti i Shtutgartit vitin e kaluar me 1 mijë e 779 sekonda dhe sa për krahasim, kujtojmë se makina joelektrike që kap më shpejt 100 kilometra në orë është Porsche918 Spyder, të cilës i duhen vetëm 2.2 sekonda.

Porsche foto

COMMENTS