Ky është produkti që duhet ta përdorni rregullisht pas infarktit

Gjyshërit tanë shpesh na flisnin ose flasin akoma për rëndësinë që ka vaji i peshkut në shëndetin tonë. Por ajo që ndoshta nuk e dinin, është se vaji

Gjyshërit tanë shpesh na flisnin ose flasin akoma për rëndësinë që ka vaji i peshkut në shëndetin tonë. Por ajo që ndoshta nuk e dinin, është se vaji i peshkut, mund të riparojë dëmet e shkaktuara nga infarkti, duke e bërë zemrën si të re.

Një studim amerikan i publikuar në revistën shkencore ‘Circulation’ e shoqatës ‘American Heart Association’, tregon se marrja e përditshme për gjashtë muaj me radhë e vajit të peshkut, ndihmon zemrën që të zhdukë gjurmët e lëna në muskuj nga infarktit.

Forma dhe funksioni i zemrës mund të ndryshohet thuajse plotësisht pas një goditje në zemër, pas marrjes së vajit të peshkut. Gjithashtu Omega 3 ndihmon për të rritur shanset e mbijetesës tek pacientët që kanë kaluar infarkt.

COMMENTS