Keni kujdes ju që bëni ‘selfie’!

Shumë persona janë të fiksuar pas fotove 'selfie'. Por kjo metodë është shenjë e një problemi mendor, paralajmërojnë ekspertët. Ato mund të tregojnë p

Shumë persona janë të fiksuar pas fotove ‘selfie’. Por kjo metodë është shenjë e një problemi mendor, paralajmërojnë ekspertët. Ato mund të tregojnë probleme psikologjike apo shqetësime në lidhje me persona të tjerë.

Sipas një studimi, ata që postojnë gjithmonë selfie në rrjetet sociale, e bëjnë këtë për të lehtësuar vetminë. Këta persona kanë tendencën të bëhen të fiksuar me veten e tyre, narcistë dhe në kërkim të vëmendjes.

‘Jo vetëm që i bën personat të fiksuar pas trendit të selife, por dëmton jetën e tyre personale dhe mirëqënien psikologjike, madje mund të mendojnë se marrëdhëniet e tyre me të tjerët janë zhvlerësuar’, thotë Dr Peerayuth Charoensukmongkol, studiues.

COMMENTS