Kënga që ka shtyrë qindra njerëz në vetëvrasje (Video)

Muzika mund të ketë një ndikim të thellë mbi psikologjinë dhe emocionet e njeriut, por a mund çojë një këngë në shkaktimin e më shumë se 100 vetëvrasj

Muzika mund të ketë një ndikim të thellë mbi psikologjinë dhe emocionet e njeriut, por a mund çojë një këngë në shkaktimin e më shumë se 100 vetëvrasjeve?

‘Gloomy Sunday’ (E diela e trishtë), e shkruar në vitin 1932 nga pianisti dhe kompozitori hungarez Rezs Seress, u mbiquajt si Kënga Hungareze e Vetëvrasjes.

Ajo është fajësuar se ka patur lidhje me shumë vetëvrasje, se çdo këngë tjetër në histori.

Në tekstin original të këngës, shkruar nga poeti lirik Lazlo Javor, këngëtari i kërkon të dashurës e tij të vdekur t’i bashkohet në funeralin e tij të planifikuar.

Kënga duket se aludon për vetëvrasje, pasi ai dëshiron të jetë me dashurinë e tij në jetën e përtejme, dhe duket se po ndërhyn me duart e veta për të arritur atje. Kënga u publikua në gjuhën angleze në vitin 1936 me tekst të rishikuar nga Rejs M. Ljuis.

COMMENTS