Ja pse duhet t’u thoni jo çarçafëve me këto ngjyra!

Një studim i fundit ka arritur në një zbulim të çuditshëm. Nëse i mbani çarçafët në disa ngjyra të caktuara, ata do të tërheqin shumë më shumë insekte

Një studim i fundit ka arritur në një zbulim të çuditshëm. Nëse i mbani çarçafët në disa ngjyra të caktuara, ata do të tërheqin shumë më shumë insekte se në ngjyra të tjera.

Nëse çarçafët tuaj janë të zinj, kafë apo të kuq, janë streha perfekte e insekteve. Kjo sepse duke qenë të errët, ato janë më të përshtatshme për t’i fshehur insektet.

Nga ana tjetër, ngjyrat e çelëta apo të feksura si e bardha, e verdha, e gjelbra, i trembin ate pasi ndihen më të ekspozuar.

Shkencëtarët e Gazetës së Entomologjisë Mjekësore treguan për revistën ‘Self’ se për të arritur në një përfundim, i kishin vënë insektet përpara çarçafëve me ngjyra të ndryshme, dhe ata ishin drejtuar kryesisht tek ata me ngjyrë më të errët.

E megjithatë, nëse ka ushqim apo papastërti në çarçafët e verdhë, ata përsëri drejtohen për tek ata, vetëm se pasi të kenë përfunduar së gërmuari, do të largohen.

E rëndësishme është t’i mbani çarçafët të pastër, thonë ata, dhe mos harroni: Sa më të bardhë!

COMMENTS