Ja arsyeja pse femrat duhet të flenë më shumë se burrat!

Një studim i realizuar së fundmi thotë se femrat duhet të flenë më tepër gjumë se burrat, kjo për shkak të trurit të tyre kompleks. Sipas shkencëta

Një studim i realizuar së fundmi thotë se femrat duhet të flenë më tepër gjumë se burrat, kjo për shkak të trurit të tyre kompleks.

Sipas shkencëtarëve femrave u nevojiten 20 minuta më tepër gjumë se meshkujt, kjo pasi sipas tyre truri i femrave lodhet më tepër gjatë ditës.

‘Një prej funksioneve kryesore të gjumit është se e lejon trurin që të rikuperojë dhe riparojë veten’, thotë autori i studimit, Jim Horne, ish drejtor ‘Qendra Studimore e Gjumit’ në Universitetin e Loughborough.

COMMENTS