Hulumtim: Ja 10 profesionet me më shumë psikopatë

Sektori i psikologjisë eksperimentale në Universitetin e Oxfordit ka kryer 'Hulumtimin e madh britanik psikopatik', të drejtuar nga prikologu Kevin Du

Sektori i psikologjisë eksperimentale në Universitetin e Oxfordit ka kryer ‘Hulumtimin e madh britanik psikopatik’, të drejtuar nga prikologu Kevin Dutton. Hulumtimi në fjalë zbulon se në cilat profesione ka më shumë psikopatë.

Lista përfshin ato profesione në të cilat ka logjikë pse ndodhen në atë listë, por ka edhe nga ato që shokojnë.

Kështu duket kjo listë:

1. Drejtorët ekzekutivë,
2. Avokatët,
3. Mediat (TV/radio),
4. Shitësit,
5. Kirurgët,
6. Gazetarët,
7. Policët,
8. Klerikët,
9. Kuzhinierët, dhe
10. Nëpunësit shtetërorë.

Disa nga karakteristikat e psikopatisë janë egocentrizmi, karizmatika, gjakftohtësia, guximi dhe vetëbesimi.

Kjo nuk do të thotë se të gjithë njerëzit që kanë këto karakteristika dhe që punojnë në profesionet e përfshira në këtë listë janë psikopatë ose janë njerëz të suksesshëm, por që këto çrregullime janë më së shumti të pranishme ndër ta, shkruan Indipendent.

COMMENTS