Dilni nga shtëpia? Vendosni një monedhë në frigorifer…

Shpesh ka ndodhur kur kemi vendosur të shkojmë në pushime, ushqimi ka mbetur në frigorifer dhe jo rrallë orët digjitale të frigoriferit nuk e tregojnë

Shpesh ka ndodhur kur kemi vendosur të shkojmë në pushime, ushqimi ka mbetur në frigorifer dhe jo rrallë orët digjitale të frigoriferit nuk e tregojnë temperaturën e saktë.

Ky truk do t’ua bëjë jetën më të lehtë, duke ua mbrojtur, po ashtu edhe shëndetin.

Para se të niseni për pushime mbusheni gjysmë filxhani me ujë dhe lëreni te pjesa e akullit. Më pas kur të ngrihet në tërësi, vendoseni një monedhë përmbi.

Kur të ktheheni, menjëherë duhet të shkoni të kontrolloni se a është monedha mbi akull apo ka rënë nën të. Nëse ka rënë nën akull, hidhni çdo gjë që keni në frigorifer, sepse kjo tregon se ushqimi është prishur.

Në rast se monedha është në gjysmë të akullit dhe jo krejt poshtë, mund ta përdorni ushqimin edhe një kohë të shkurtër.

COMMENTS