Zjarri përfshin sipërfaqe pyjesh, Vushtrria me masa emergjente

Zjarret kanë përfshirë shumë sipërfaqe të pyjeve dhe të kullosave në rajonin e Mitrovicës dhe të komunave të saj, si dhe në Drenas. Në Mitrovicë zjarr

Zjarret kanë përfshirë shumë sipërfaqe të pyjeve dhe të kullosave në rajonin e Mitrovicës dhe të komunave të saj, si dhe në Drenas. Në Mitrovicë zjarret kanë shpërthyer dhe nuk janë shuar në Shupkovc dhe në Kçiq të Madh, në Vushtrri janë djegur pishat në Taragjë, ndërsa në Drenas dhjetëra hektarë pyje te ‘Guri i Plakës’ në Godanc, shkruan sot, gazeta Zeri.

Temperaturat tropikale që kanë përfshirë gjithë vendin kanë shkaktuar zjarre në disa pyje dhe kullosa të komunave të Mitrovicës, Vushtrri dhe Drenas. Në Mitrovicë zjarret kanë shpërthyer dhe nuk janë shuar në Shupkovc dhe në Kçiq të Madh, në Vushtrri janë djegur pishat në Taragjë, ndërsa në Drenas dhjetëra hektarë pyje në te ‘Guri i Plakës’ në Godanc.

Në Vushtrri janë përfshirë nga zjarret edhe sipërfaqet me pisha dhe kullosat, ndërsa në komunën e Mitrovicës në fshatrat Shupkovc dhe Kçiq i Madh sipërfaqe të mëdha të pyjeve janë përfshirë nga zjarret dhe me gjithë përpjekjet e mëdha të ekipeve të zjarrfikësve edhe gjatë gjithë natës së mbrëmshme (e enjte) zjarret nuk janë shuar.

Kryetari i Mitrovicës së Jugut, Agim Bahtiri, duke qenë i bindur për rrezikun nga zjarret që kanë shpërthyer në këto vatra, në Shupkovc dhe në Kçiq të Madh, ka qëndruar deri pasmesnate, të enjten, në zonat e përfshira nga zjarret.

Nëpërmes ‘Facebook’-u, kryetari i Mitrovicës ka treguar se zjarri ka shkaktuar dëme të mëdha. Sipas tij, zjarri që ka shpërthyer në zonën e fshatrave Shupkovc e Kçiq të Mitrovicës, pavarësisht përpjekjeve të mëdha të zjarrfikësve kanë qenë aktive edhe pasmesnate.

COMMENTS