Zbulim i papritur i shkencëtarëve: Kjo gjendje e trupit mund të shërojë, por edhe të shkaktojë kancer!

Zbulim i papritur i shkencëtarëve: Kjo gjendje e trupit mund të shërojë, por edhe të shkaktojë kancer!

Zbulim i papritur i shkencëtarëve: Kjo gjendje e trupit mund të shërojë, por edhe të shkaktojë kancer! Edhe një dëshmi që ndryshimet e caktuara në

Zbulim i papritur i shkencëtarëve: Kjo gjendje e trupit mund të shërojë, por edhe të shkaktojë kancer!
Edhe një dëshmi që ndryshimet e caktuara në ushqim janë metodë shumë më efikase dhe shumë më të shëndetshme e eliminimit të karcinomës dhe rrezikut të mundshëm nga sëmundjet.

Shkencëtarët kanë zbuluar një shkaktar përfundimtar të karcinomës. Më interesante është ajo që njëkohësisht mund të jetë edhe ilaç!

Rezultatet kanë treguar që gjaku aciditik (i thartë) është bazë për zhvillim të qelizave kancerogjene.

Karcinoma ushqehet me glukozën të cilën trupi ynë e fut dhe e zhvillon në ambientin acidik të cilin e krijojmë.

Me mbajtjen e ambientit të butë alkalik qelizat e karcinomës me kalimin e kohës vdesin, kështu që në të vërtetë ju pengoni zhvillimin e karcinomës dhe të sëmundjeve të tjera potenciale.

Për këtë shkak ndryshimet e caktuara në ushqim janë metodë shumë më efikase dhe shumë më të shëndetshme në eliminimin karcinomeve dhe rrezikut nga sëmundjet e mundshme.

Kjo është lista e shkurtër e disa ushqimeve acidike dhe alkalike, prandaj mund të bëni vetë zgjedhjen tuaj në drejtim të pengimit dhe trajtimit të karcinomës.

Ushqimet acidike:

– Misri,
– Buka e bardhë
– Mielli i rafinuar
– Kripa e rafinuar
– Kafeina (kafja, çaji i zi)
– Pijet industriale (të gazuara dhe jo të gazuara)
– Duhani
– Barishtet
– Kumbullat,
– Kumbullat e thata,
– Artikujt me kokrra,
– Qiqrat (Leblebia),
– Të gjitha llojet e mishit,
– Të gjitha llojet e djathërave dhe produkteve të qumështi,
– Ushqimet industriale të ëmbëlsuara me sheqer industrial
– Të gjitha ushqimet e përpunuara, të konservuara, që përmbajnë ngjyrues, aroma, etj.
– Çdo ushqim i skuqur
– Të gjitha ushqimet e përpunuara, të konservuara, që përmbajnë ngjyrues, aroma, etj.
– Antibiotikët në përgjithësi.

Artikujt alkalikë

– Brokoli,
– Papaja,
– Limoni,
– Karota,
– Lulelakra,
– Hudhra,
– Perimet e fermentuara,
– Borania e gjelbër,
– Bizelja,
– Spinaqi,
– Shpargujt
– Domatja,
– Speci i kuq,
– Drithërat integrale.

Substancat e tharta dhe alkalike maten me shkallën pH, e cila sillet nga 0 deri në 14. Vlera e pH-së prej 0 deri në 7 është e thartë, ndërsa çdo vlerë më e lartë është alkalike apo e mesme.

Qelizat kancerogjene nuk mund të mbijetojnë nëse vlera e pH-së suaj është mbi 7,5.

Karcinoma është sëmundje metabolike dhe shpesh është rezultat i ushqimit të keq dhe të padrejtë. Qelizat kancerogjene drejtpërdrejt hanë glukozën dhe thithin thartirën.

Glukoza në të vërtetë është sheqer. Shumica e artikujve ushqimorë të cilat i hani rregullisht janë shumë acidike dhe shtojnë nivelin e glukozës në trupin tuaj.

COMMENTS