Zbardhni dhëmbët tuaj për 3 minuta!

Zbardhni dhëmbët tuaj për 3 minuta!

Pse shtatzënat duhet të notojnë?
Ndizeni një gjethe Dafine në shtëpi dhe shikoni se çfarë do të ndodhë brenda vetëm 10 minutash (Video)

Si t’i zbardhim dhëmbët? Kjo është një pyetje që gjithkush e do përgjigjen për të pasur dhëmbë të shëndritshëm e të bardhë si bora.

Farmacitë janë të mbushura plotë me produkte për zbardhimin e dhëmbëve. Por në kushte shtëpie ju mund ta bëni vetë këtë ‘recetë’ për zbardhjen e tyre, përcjellë zico.tv

Uthulla e mollës përmban acid malik dhe acid acetik. Ajo njihet për një sërë benefitesh shëndetësore që i sjell, e një ndër to është edhe zbardhja e dhëmbëve – veçanërisht nga kafja apo nikotina.

Pra, uthulla e mollës ndihmon në pastrimin dhe zbardhjen e dhëmbëve. Veç kësaj, ajo e freskon gojën dhe e largon erën e keqe të gojës.

Ndër të mirat tjera të uthullës së mollës është edhe kapaciteti i saj për t’i vrarë bakteret dhe për ta zvogëluar malcimin.

Uthullën e mollës mund ta përdorni si pastrues goje. Këtë e bëni duke e shtuar gjysmë lugë gjelle me uthull molle në një gotë me ujë. Produktin e futni në një tas xhami dhe në mëngjes e përdorni si pastrues goje.

Pas kësaj, i pastroni dhëmbët me furçë si zakonisht dhe procedurën e përsëritni çdo ditë.

COMMENTS