Vuan nga sëmundja e HIV-AIDS, shpallet Miss

‘E Kisha Harruar’ projekti më i ri nga Granit Miftari (Video)
Big Mama: Kështu fitohet leku (Video)

Horcelie Sinda wa Mbongo është shpallur Miss Congo Uk 2017, kompeticion i cili kishte për synim të jepte çmimin e madh në nder të afrikanëve që vuajnë nga HIV.

Horcelie është nga Republika Demokratike e Kongos dhe ishte vetëm 11 vjeç kur zbuloi se kishte lindur me HIV pozitiv. ‘Jam e lumtur që kam fituar të paktën diçka në jetën time. Historia ime ka prekur zemrat e njerëzve dhe kjo është dicka shumë e rëndësishme’, tha 22 vjeçarja për BBC.

HIV/AIDS është një rrezik i madh për shëndetin publik dhe ka shkaktuar shumë vdekje në Afrikë. Miss-i ka thënë se planet e saj të ardhshme përfshihet bamirësia për HIV dhe AIDS. Ajo po përgatitet të kalojë një vit në Congo që të ndihmojë të tjerët për t’u përballur me sëmundjen.

COMMENTS