Vetura ‘Bio’, krijohet nga bima e lirit (Video)

Studentë nga Universiteti Teknologjik zbuluan të mërkurën makinën e parë “biocomposite” në botë, të quajtur Lina. Prezantimi u bë në kampusin e univer

Studentë nga Universiteti Teknologjik zbuluan të mërkurën makinën e parë “biocomposite” në botë, të quajtur Lina. Prezantimi u bë në kampusin e universitetit.

“Ne kemi zhvilluar një material me bazë bio, i bazuar tek bima e lirit, që ne e përdorim si strukturë në makinë. Pra, shasia, trupi i makinës dhe të brendshmet e saj, kanë bazë materiale bio”, tha menaxheri i ekipit, Quinten Oostvogel Ruptly.

Bima e lirit rritet thuajse kudo në Evropë.

COMMENTS