Vendi më i ftohtë në botë me temperatura deri në -67 gradë Celsius (Foto)

Vendi më i ftohtë i banuar në Tokë, është fshati i vogël rus Oymyakon ku temperaturat ulen madje deri në -67 gradë Celsius. Temperaturat mesatare t

Vendi më i ftohtë i banuar në Tokë, është fshati i vogël rus Oymyakon ku temperaturat ulen madje deri në -67 gradë Celsius.

Temperaturat mesatare të dimrit sillen rreth –58 gradë dhe vetëm rreth 500 njerëz kanë guximin që të banojnë në këtë fshat.

Fotografi Amos Chapple nga Zelanda e Re, ka qëndruar rreth dy ditë në fshatin rus për të parë sa e vështirë mund të jetë jetesa në këtë fshat.

‘Unë kisha veshur pantallona të hollë kur mbërrita në fshat dhe kisha shumë ftohtë. Më kujtohet ndjenja se si i ftohti më depërtoi në këmbët e mia dhe mu duk sikur edhe pështyma ime do të ngrijë’, tha ai.

Fshati me temperatura deri ne -91 grade celcius 1

Fshati me temperatura deri ne -91 grade celcius 2

Fshati me temperatura deri ne -91 grade celcius 3

Fshati me temperatura deri ne -91 grade celcius 4

Fshati me temperatura deri ne -91 grade celcius 5

Fshati me temperatura deri ne -91 grade celcius 6

Fshati me temperatura deri ne -91 grade celcius 8

Fshati me temperatura deri ne -91 grade celcius

COMMENTS