Vendet e BE-së i kthejnë emigrantët në Greqi

Vendet e BE-së i kthejnë emigrantët në Greqi

Mustafa arrin në Kuvend, nuk prononcohet për media
Bota mahnitet me qenin që shpëtoi 52 jetë njerëzish nga tërmeti në Meksikë

Shtetet anëtare të BE-së kanë filluar procesin e kthimit në Greqi të emigrantëve që në pesë muajt e fundit shkuan në Evropë përmes Greqisë, ndaj të cilëve në Greqi do të shqyrtohet kërkesa për azil, raporton AP.

Sipas rregullave të BE-së, kërkesën për azil emigrantët duhet ta paraqesin në shtetin anëtar të BE-së në të cilin së pari të hynë, por këto rregulla u shfuqizuan kur në vitin 2015 në Greqi shkuan qindra e mijëra emigrantë, kryesisht nga Siria dhe Iraku.

COMMENTS