Vdes ish-portieri i Francës, Rene Vignal (Foto)

Në moshën 90-vjeçare u nda nga jeta jo vetëm një personazh eminent i futbollit francez dhe botëror, por edhe një protagonist i botës së krimit e gjith

Në moshën 90-vjeçare u nda nga jeta jo vetëm një personazh eminent i futbollit francez dhe botëror, por edhe një protagonist i botës së krimit e gjithashtu edhe asaj letrare.

Rene Vignal bëri bujë për faktin se pasi hoqi dorezat për t’i hedhur, në vend të tyre mbajti në duar armë, me të cilat ka realizuar, sipas akuzave nga organet e drejtësisë franceze dhe pretendimeve, plot 27 grabitje me armë.
Ai u dënua me disa vite burg por vuajti vetëm 8-vite, me daljen nga burgu, Vignal shkroi një libër “Jashtë loje, titulli emblematik”, para se t’i rikthehej një jete normale si agjent imobiliar.

Italy's Carlo Galli (L) scores the third goal, beating France's goalkeeper Rene Vignal during an international match between France and Italy (1-3). Amleto Frignani (C) of Italy watches the play.   (Photo by Universal/Corbis/VCG via Getty Images)

Italy’s Carlo Galli (L) scores the third goal, beating France’s goalkeeper Rene Vignal during an international match between France and Italy (1-3). Amleto Frignani (C) of Italy watches the play. (Photo by Universal/Corbis/VCG via Getty Images)

Historia e ish-portierit të përfaqësueses franceze, është një histori unike me 17 aktivizime mes viteve 1949-1954.

vigas 2

COMMENTS