Varosha në Qipro, njihuni me qytetin ‘fantazmë’ (Video)

Varosha në Qipro, njihuni me qytetin ‘fantazmë’ (Video)

Do të ishte viti i largët 1974, kur banorët e qytetit të Varosha-s do të largoheshin nga frika e një masakre. Ishte koha kur ushtria qipriote greke dh

Do të ishte viti i largët 1974, kur banorët e qytetit të Varosha-s do të largoheshin nga frika e një masakre. Ishte koha kur ushtria qipriote greke dhe ajo turke u ndeshën në luftime të ashpra në rrugët e Famagustas, në Qipro. Varosha, qyteti fantazmë, ndodhet në kufijtë e pjesës greke dhe turke të ishullit, pa asnjë njeri në brendësi, me ndërtesa të braktisura, e rrethuar me tela me gjemba.

Për më shumë ndiqeni videon e mëposhtme:

COMMENTS