Valdete Daka, edhe zyrtarisht kryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve

Valdete Daka, edhe zyrtarisht kryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve

Ashtu siç kishte njoftuar gazeta Koha Ditore sot, presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, e ka emëruar Kryetare të Komisionit Qendror të Zgj

Ashtu siç kishte njoftuar gazeta Koha Ditore sot, presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, e ka emëruar Kryetare të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Dakën.

Sipas kumtesës presidenciale, Thaçi e ka marrë këtë vendim në mbështetje të nenit 84 (pika 26) dhe nenit 139 (paragrafi 3) të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, nenit 61 (paragrafët 1 dhe 2) të Ligjit Nr. 03/L-073 për Zgjedhjet e Përgjithshme në Republikën e Kosovës (GZ, Nr. 31, 15 qershor 2008), si dhe nenit 6 të Ligjit Nr. 03/L-094 për Presidentin e Republikës së Kosovës (GZ, Nr. 47, 25 janar 2009).

‘Deklaroj solemnisht se do t’i kryej detyrat e mia si Kryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve në mënyrë të ndershme, besnike, të paanshme, profesionale dhe të ndërgjegjshme’, ka thënë kryetarja Daka gjatë betimit të saj.

Thaçi i ka uruar kryetares Daka suksese të reja në punën si Kryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

COMMENTS