Ushqimet që luftojnë depresionin

Ushqimet që luftojnë depresionin

Depresioni dhe ankthi mund të shkaktohen nga shumë faktor duke filluar nga gjenetika deri tek mënyra juaj e jetesës. Edhe pse nuk mundeni ta ku

Depresioni dhe ankthi mund të shkaktohen nga shumë faktor duke filluar nga gjenetika deri tek mënyra juaj e jetesës.

Edhe pse nuk mundeni ta kuroni gjithmonë depresionin, ju mund të bëni disa ndryshime në jetën tuaj për ta luftuar atë, shkruan lifehack.

Ushqimi është shumë i rëndësishëm në këtë aspekt, ju duhet të hani ushqime që janë të mira për trupin dhe mendjen tuaj.

1.Drithërat janë të mira për disponimin tuaj
2.Çokollata e zezë lufton depresionin
3.Dredhëzat ju sjellin gëzim
4.Arrat janë shumë të rëndësishme për gjithë trupin tuaj
5.Salmon rrit fuqinë e trurit
6.Sallata e gjelbër lufton ankthin dhe depresionin
7.Farërat hani për të pasur gjumë të mirë
8.Fasulja jua lehtëson gjendjen shpirtërore
9.Avokado rritë aftësinë e të menduarit
10.Këpurdhat: Ushqim i jashtëzakonshëm për trurin tuaj

COMMENTS