UP-ja i reagon sërish MASHT-it: Mos ndërhyni në punët tona

UP-ja i reagon sërish MASHT-it: Mos ndërhyni në punët tona

Universiteti i Prishtinës 'Hasan Prishtina' ka kërkuar që mosndërhyrja në autonominë akademike të jetë parim udhëheqës i Ministrisë së Arsimit, Shkenc

Universiteti i Prishtinës ‘Hasan Prishtina’ ka kërkuar që mosndërhyrja në autonominë akademike të jetë parim udhëheqës i Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT).

Ky qëndrim i Universitetit më të madh publik vjen dy ditë pasi ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, i kërkoi UP-së që të respektojë në përpikëri Udhëzimin e nxjerrë nga MASHT-i dhe Rregulloren e UP-së gjatë procesit të përzgjedhjes së personelit akademik.

Universiteti i Prishtinës në një përgjigje për gazetën ka theksuar se zgjedhja e stafit akademik është kompetencë ekskluzive e Universitetit.

Sipas UP-së, procedura e avancimit dhe rekrutimit të stafit akademik që ka praktikuar ky universitet dy vjetët e fundit dhe normativi që ka kompiluar për të rregulluar çështjen e zgjedhjes së stafit akademik kanë vënë një precedencë shembullore të zbatimit të praktikave më të mira të vendeve me arsim të lartë të zhvilluar.

COMMENTS