Trump mban sot fjalimin e parë drejtuar kombit

Trump mban sot fjalimin e parë drejtuar kombit

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, do të mbajë sot fjalimin e parë drejtuar kombit. Trump do të flasë në Kongresin amerikan, pas një

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, do të mbajë sot fjalimin e parë drejtuar kombit.

Trump do të flasë në Kongresin amerikan, pas një viti në detyrë.

Zyrtarë të Shtëpisë së Bardhë thanë se temë e fjalimit do të jetë ‘ndërtimi i një Amerike të sigurt, të fuqishme dhe krenare’.

Presidenti republikan pritet të lavdërojë rritjen ekonomike, kalimin e legjislacionit për shkurtimin e taksave, si dhe të bëjë thirrje për politika më të ashpra kundër migracionit.

Në politikën e jashtme, Trump pritet të theksojë mposhtjen e militantëve të Shtetit Islamik në Irak dhe Siri, të qenët i ashpër ndaj programit bërthamor të Koresë së Veriut dhe njohjen e Jerusalemit kryeqytet të Izraelit.

COMMENTS