Truku me fijet e çibritit zbulon a i keni mushkëritë të shëndetshme

Truku me fijet e çibritit zbulon a i keni mushkëritë të shëndetshme

Simptomat e sulmit të panikut
Përse jeni ende të uritur pas drekës? Do befasoheni kur ta zbuloni

Shpesh ndodh që njerëzit të kenë probleme me organet respiratore, por të mos jenë të vetëdijshëm për to.

A është çdo gjë në rregull me mushkëritë tuaja mund të na tregojë një test i vogël për të cilin ju nevojiten vetëm një fije çibriti dhe një çakmak.

Ndizeni fijet e çibritit dhe shtrijeni dorën në të cilën do ta mbani para vetes. Merrni frymë thellë me hundë dhe nxirreni jashtë nga goja.

Sa herë këtë e keni bërë para se keni fikur fijen e çibritit?

Nëse ju janë nevojitur disa herë që ta fikni, atëherë me siguri keni probleme me mushkëritë.

Këto probleme mund të jenë nga pirja e duhanit, mungesa e kondicionit fizik dhe sëmundjet kronike të organeve respiratore.

Në kapacitetin e mushkërive mund të ndikojë edhe mënyra e jetesës, por edhe sëmundja.

Është domosdoshme testin ta bëni në dhomën e cila është e ajrosur, mirëpo në të nuk duhet të ketë lëvizje të madhe të ajrit.

COMMENTS