Tringa Rexhepi, koreografi me motive shqiptare në Kanada (Video)

Tringa Rexhepi, koreografi me motive shqiptare në Kanada (Video)

Gjon Mili, shqiptari që fotografoi artistët më të mëdhenj të kohës së vet
Është promovuar romani ‘Ikje’ nga Majlinda Bregasi

Artistja Tringa Rexhepi, e cila së bashku me familjen saj ka shkuar refugjate në Kanada, po vazhdon që të paraqesë punën e saj para publikut kanadez.

Ajo kësaj radhe ka krijuar një koreografi në të cilën kanë performuar aktorë kanadezë, shkruan KultPlus. Përveç lëvizjeve dhe rrobave kombëtare, Rexhepi ka zgjedhur këngën ‘Vallja e Rugovës’, si melodi përcjellëse të koreografisë së saj të realizuar. Kështu e gjithë koreografia përmban brenda vetës motive shqiptare.

Kjo nuk është hera e parë që ajo paraqitet para publikut kanadez, pasi që ajo ka qenë e përfshirë edhe në muzikë ku pati lansuar këngën ‘Go’, si dhe performanca të tjera që kanë të bëjnë me artin.

COMMENTS