Timanfaya, aty ku nën tokë temperatura arrin deri në 600 °C (Video)

Timanfaya, aty ku nën tokë temperatura arrin deri në 600 °C (Video)

Erupsioni i Maleve të Zjarrta kishte zgjatur plot 6 vjet (1730 – 1736), ndërsa llava kishte mbuluar gjithë sipërfaqen e tokës, e cila punohej nga bujq

Erupsioni i Maleve të Zjarrta kishte zgjatur plot 6 vjet (1730 – 1736), ndërsa llava kishte mbuluar gjithë sipërfaqen e tokës, e cila punohej nga bujqit – duke e shndërruar atë në shkretëtirë të kuqe.

Banorët ndërkaq, ishin larguar me shpejtësi, duke lënë pas vetes bagëtinë dhe gjithë të mirat që kishin poseduar deri atëherë.

Për më shumë ndiqeni storien e përgatitur nga zico.tv :

COMMENTS