Tërhiqet projektligji për arsimin e lartë

Seanca e Kuvendit të Kosovës ka filluar me propozimin e kryetarit të Komisionit për arsim, Nait Hasani, që të tërhiqet Projektligji për arsimin e lart

Seanca e Kuvendit të Kosovës ka filluar me propozimin e kryetarit të Komisionit për arsim, Nait Hasani, që të tërhiqet Projektligji për arsimin e lartë, për shkak se ka nevojë të trajtohet dhe ndryshohet, propozim ky që është përkrahur nga deputetët e Kuvendit.

Kërkesën e Hasanit nuk e përkrahi, Besa Gaxheri nga LDK, por ai morri përkrahjen e subjekteve opozitare.

Kurse, ministri Arsim Bajrami tha se është e vërtet që ky ligj ka më shumë se një vit që është vonuar dhe nëse komisioni për arsim vlerëson se kanë nevojë për konsulta tjera, atëherë mund të ndodhin, por ligji nuk ka nevojë të tërhiqet. Ishin 42 vota për tërheqjen e ligjit dhe 22 kundër.

COMMENTS