Teknologjia zvogëlon dukshëm përqëndrimin thotë studimi më i ri

Policia në Dubai së shpejti fillon patrullimin me anë të makinave fluturuese (Video)
Austin Healey fantastik i vitit 1950 me 24 karatë del në shitje për 470 mijë euro (Foto)

A keni bindjen se teknologjia po ua bën më të vëshitrë përqëndrimin? Microsoft ka publikuar një studim që e mbështet këtë teori.

Studimi sugjeron që kohëzgjatja e përqëndrimit ka shënuar rënie, nga 12 sekonda në vitin 2000, në 8 sekonda në vitet e fundit.

Në ditët e sotme një pjesë e madhe e adoleshentëve shpenzojnë kohë të gjatë në smartfonë dhe lakmia e gjërave që mund të bëjë ai e bën shpërqëndrimin nga ndonjë detyrë, të thjeshtë.

Por, kjo gjë mund të shihet edhe nga një tjetër këndvështrim. Megjithëse teknologjia po e dëmton përqëndrimin ajo e përmirëson aftësitë ‘multitasking’. Rrjedhimisht, teknologjia ka efekte bipolare.

COMMENTS